Ce este mezoterapia

In cadrul clinicii Victoria Medestet, pacientii pot beneficia de ședințele de mezoterapie care se realizează prin mai multe metode:

Mezoterapia virtuala

Mezoterapia virtuala sau micro-needlingul cu ajutorul Dermapen-ului – aceasta metoda reprezinta un tratament revolutionar, simplu si eficient  care se practica cu ajutorul unui dispozitiv care contine 8-16 ace fine ce penetreaza controlat epidermal pana la derm, determinand stimularea intensa a productiei de colagen.

Durata unei sedinte este intre 30-40 minute.

Procedura se practica dupa aplicarea unei crème anestezice locale, iar apoi se fac treceri cu dermapenul cu ace sterile la nivelul tegumentului vizat.

Dupa tratament e posibil sa apara roseata care poate persista cateva ore, pana la 24 ore.

O saptamana dupa tratament se evita expunerea la soare

Pentru rezultate optime, se recomanda 3 sedinte la interval de 2 saptamani una de alta și un număr de 3 cure pe an.

Mezoterapia cu injectare

Mezoterapia cu injectare directa dermica a unui cocktail de substante farmacologic active, presupune injectarea prin intermediul unui ac fin a unui cocktail de  substante farmacologic active(nutrienti, vitamine, enzime, acidul hyaluronic) direct la nivelul mezodermului (stratul mijlociu al pielii)-locul unde se desfasoara cele mai importante procese biologice ale pielii. Sedinta de mezoterapie durează aproximativ 30 de minute și presupune injectări de câte 0,1-0,5 ml la distanțe de 1-3 cm, în funcție de zona tratată.

Atat pentru mezoterapia virtuala cat ca cea cu injectare directa, se recomanda 3 ședințe la un interval de  2 săptămâni și un număr de 3 cure pe an.

Scopul mezoterapiei este acela de a reda pielii textura tanara si sanatoasa.

Procedura se adreseaza adultilor de orice varsta si persoanelor care isi doresc un aspect sanatos si frumos al pielii.

Zonele care pot fi tratate sunt: fata, gatul, decolteul, mainile, iar efectele sunt vizibile de la prima sedinta. Iar de la sedinta la sedinta, rezultatele sunt tot mai spectaculoase.

Desi protocoalele standardizate lipsesc la nivel mondial (vorbim aici despre standardizarea formulelor injectabile, modul de aplicare optim, dovezile eficientei pe termen lung, etc.) exista totusi produse consacrate, cu rezultate foarte bune, vizibile imediat si cu remanenta rezultatului.

Efectele mezoterapiei apar in cateva zile dupa tratament iar rezultatele sunt spectaculoase.Prin stimularea sintezei de colagen, tenul devine elastic, luminous si  intens hidratant.