Totul despre PRP sau Terapia vampir

Terapia PRP (Platelet-Rich Plasma) sau „Plasma bogata in trombocite”, cunoscuta si sub numele de „terapia vampir” este o procedura cosmetica moderna si foarte des utilizata atat in medicina estetica cat si in alte ramuri ale medicinii cum ar fi tricologie, ortopedie, urologie, ginecologie, medicina dentara.

Acesta procedura regenerativa si biorevitalizanta este 100% naturala( spre deosebire de alte procedure- injectari cu toxina botulinica, acid hyaluronic) si se bazeaza pe injectarea unei cantitati de plasma bogate in trombocite la nivelul zonelor de interes(fata, gat, decolteu, scalp).

Rolul terapiei PRP pt fata, scalp, gat, decolteu

Odata cu inaintarea in varsta si datorita expunerii la factori interni cat si externi,pielea isi modifica structura si calitatea. Aceasta devine terna, lipsita de elasticitate si imbatranita .Acest lucru se datoreaza atat cronoimbatranirii fiziologice, dar este accelerata si de factorii externi (stress, fumat, lipsa miscarii, hidratare necorespunzatoare, expunerea la razele solare, stilului de viata dezordonat)

Apreciata in medicina estetica si cu rezultate clare, aceasta terapie de biorevitalizare, este utila pentru revitalizarea si regenerarea pielii( fata, gat, decolteu, maini, scalp).

Terapia Vampir – Utilizarea in medicina estetica:

-Modificari ale pielii determinate de inaintarea in varsta

-Fotoimbatranirea

-hiperpignentari

-Leziuni acneice, postacneice si cicatrici postancneice

-Piele terna, sensibil, lipsita de elasticitate si volum

-Riduri fine la nivelul fetei

-par subtire, fragil

-seboreea scaplului(matreata)

-caderea parului(alopecia areata, androgenica)

Ce presupune PRP

aceasta procedura dureaza in medie 30-40 minute in functie de zona ce urmeaza sa fie tratata si de nr de eprubete utilizate

etape: recoltarea sangelui in eprubete sterile, centrifugare si obtinerea plasmei bogate in trombocite, injectarea plasmei in zonele vizate- fatam gat, scalp, decolteu, etc.

Contraindicatii

trombocitopenia,fibrinogenul scazut, instabilitatea hemodinamica,

sepsis, infectiile acute sau cronice,

patologiile cronice ale ficatului,

tratamentele cu anti-coagulante